Plezier in school!

Weer plezier in school voor uw kind

Plezier in school voor uw kind als dat weg is. Elke ouder gunt zijn kind dat! Maar hoe kunnen kinderen zich bewust worden welke waarden ze belangrijk vinden om met plezier te leven. Bewust worden helpt, omdat ze daardoor makkelijker kunnen focussen op wat ze belangrijk vinden. Wat minder belangrijk is, kunnen ze makkelijker loslaten.

Waarden belangrijk voor plezier!

De waarden zijn er wel, maar ze hebben ze nooit benoemd. Daarom laat ik kinderen hun waarden benoemen tijdens coaching. Zo leven ze bewust hiernaar. Want wat eenmaal benoemd is, blijft je bij! Dit zijn de belangrijke waarden van een jongen van 9 jaar. Hij heeft ze tijdens een coachsessie zelf opgeschreven en aangegeven in welke volgorde hij ze belangrijk vindt.

Pesten op school

Omdat hij werd gepest op zijn oude school is hij verhuisd naar een nieuwe school. Dit pesten had zo’n grote invloed op zijn plezier, en er was weer sprake hiervan op de nieuwe school! Maandagmorgen met buikpijn naar school om de nieuwe week te starten. Geen stem hebben, heel zacht praten. Huilen, slechte prestaties op school.

Weer plezier in school door coaching

Door coaching heeft hij geleerd welke waarden voor hem belangrijk zijn in het dagelijks leven. Ook hoe hij hiermee omgaat en welke hij invloed heeft om ze na te leven. Waar is zijn focus op, wat laat hij los?

Resultaat

Hij heeft weer plezier op school! Zijn stem laat hij horen, zijn schoolresultaten zijn beter.

Maak contact als u na het lezen vragen heeft over coaching van uw kind. https://www.kindercoachingbetuwe.nl/contact/