Jennifer

Effectieve kindercoaching is belangrijk om een kind echt te helpen.

Ik help kinderen in stapjes te ervaren wat zij echt nodig hebben om te kunnen groeien naar en in hun eigen plek. Stapjes die een groot verschil maken in hun leven zodat zij weer meedoen op school en thuis.

Via hun eigen hulpvraag laat ik ze verbinden met hun innerlijke kracht om autonoom blokkades aan te pakken. En daarnaast informeer ik de ouders en school zodat andere verwachtingen op een ander moment komen.

Mijn toegevoegde waarde is kinderen in verbinding te laten zijn  met wat er in hun leven gebeurt. Ervan leren, groeien en doorgroeien naar hun eigen plek!

Mijn passie is coaching

Kinderen helpen ontwikkelen zat van jongs af aan al in mijn bloed. Ik wilde altijd al schooljuffrouw worden om kinderen iets te leren. Hoewel ik geen schooljuffrouw ben geworden en ook geen kinderen heb gekregen bleef het talent dat ik heb met kinderen mij maar uitnodigen door mijn hele leven heen. Daarom heb ik na meer dan 30 jaar werken in het bedrijfsleven gekozen voor het vak van coach en dat gaat helemaal als vanzelf.

Waarom coach ik ook kinderen?

Tijdens mijn coachopleiding leerde ik hoe gebeurtenissen die je als kind heb meegemaakt, door kunnen werken in je volwassen leven. Kinderen hebben nog een heel leven voor zich! Hoe mooi is het als ze al op jonge leeftijd leren hun autonomie te ontwikkelen binnen de kaders die er zijn. Ik lever graag een bijdrage hieraan om ze het zelf te laten doen! Ik werk graag in combinatie met de ouders en/of leerkracht omdat die als voorbeeld door het kind worden gezien.

Effectieve coaching voor de lange termijn

Het is heel belangrijk dat coaching echt werkt. Veelal willen we vanuit ons hoofd dingen oplossen of aanpakken en laten we de rest van ons lichaam achterwege. In mijn werkwijze leer ik kinderen zoveel mogelijk zelf de oplossing te vinden voor hun probleem. Ik betrek het lijf hierbij. Je voelt in je lijf dat er iets verandert en waar het verandert. Wat je leert, integreer je voor de korte en lange termijn. Effectieve coaching!

En nog dit

Ik ben in 1963 geboren in Suriname en op 25-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Ik ben getrouwd en hou van lekker eten en koken, tuinieren. Verder luister ik graag naar muziek. Foto’s maken doe ik vooral op vakantie. Ik probeer dan steeds weer de mooiste foto te maken!

Door mijn achtergrond heb ik gemerkt dat mensen overal dezelfde behoefte hebben ondanks verschillen in cultuur. Altijd bestaat de behoefte aan aandacht en respect voor wat er is, de basis voor dieper contact. Ik werk met zowel kinderen als volwassenen uit verschillende culturen.

Lees meer over coaching

Download het artikel over mijn coaching methode in het tijdschrift ForYou Magazine.