Coaching op scholen

Scholen kunnen mij benaderen voor coaching van gedrag van kinderen op school. Coaching helpt kinderen bij de ontwikkeling van hun executieve functies. De MatriXmethode ondersteunt in het ontwikkelen van hun executieve functies zoals plannen en organiseren, werkgeheugen verbeteren, impulsen onderdrukken en emotieregulatie.

Naarmate kinderen ouder worden, wordt er in toenemende mate een beroep gedaan op hun zelfstandigheid (autonomie). Iedereen is uniek. De ontwikkeling verloopt bij ieder kind anders, in een ander tempo en op een andere manier. Ene kind kan wel al redelijk zijn gedrag aansturen en een ander kind nog niet. 

Ik help kinderen in stapjes te ervaren wat zij echt nodig hebben om te kunnen groeien naar en in hun eigen plek. Mooie van coaching op scholen is dat zowel school als thuis aandacht krijgen. Leerkracht en ouders kunnen bij de coaching samen ondersteunen in de groei en helpen vergroten hun autonomie!

Coaching op scholen bij  welke problematiek?

Problematiek Resultaat
Druk en vol hoofd. Stressig en onrustig gedrag. Agressief in plaats van assertief. Opgeruimd hoofd waarbij kinderen rust ervaren omdat ze meer ontspannen zijn.
Angsten en emotionele problemen als gevolg van o.a. pesten en verdriet. Blijere kinderen omdat de angst of het verdriet niet meer zo aanwezig is want de angel is eruit.
Geen structuur hebben waardoor ze moeite hebben met leren. Eigen strategie ontdekken en leren focussen, betere concentratie en beter leren op school.
Slecht slapen omdat ze nachtmerries hebben. Beter slapen want de nachtmerries zijn er niet meer of zijn minder geworden.

Individuele coaching:

Na observatie in de klas werken kinderen in gemiddeld 3 sessies van 1 uur zelf aan hun problemen door te tekenen en oefeningen te doen die ze in contact brengen met hun lichaam. Ze ervaren direct het effect van coaching op school en thuis als ze werken aan de problemen. Ze komen weer in balans want wat mist, wordt aangevuld.

Ik werk onder andere met de  MatriXmethode en lichaamsoefeningen die ze effectief helpen de problemen op te lossen. 

Voor school en ouders leg ik vast wat er in de sessies heeft plaatsgevonden en is er na elke sessie met het kind terugkoppeling met de school. Waar nodig benader ik ook rechtstreeks de ouders. Evaluatie vindt plaats aan het einde van het traject met school en ouders aan de hand van het eindverslag. Ouders en school kunnen begeleiding van het kind doorzetten aan de hand van de verslaglegging!

Groepscoaching:

Workshop Hoofd Opruimen voor kinderen vanaf 8 jaar die stress ervaren. Helpt kinderen hun toets in rust te maken. Duur: 90 minuten. Maximaal 6 kinderen per keer.

 

 

Coaching volwassenen

Ouders of leerkrachten die hun blokkades willen aanpakken kunnen kijken op: https://www.jenniferhoogland.nl/