Kindercoaching

Coachen helpt als een kind problemen ervaart. Een kind dat te lang door loopt met problemen kan in de ontwikkeling van de verschillende levensfases geblokkeerd raken.

Als er sprake is van fysieke, emotionele of mentale problemen, kunnen blokkades ontstaan die ze op de lange termijn belemmeren als ze volwassen zijn.

Maar waaraan merkt u blokkades bij uw kind?

  • Leerproblemen op school
  • Slecht slapen
  • Nachtmerries
  • Moeite met concentreren
  • Angst of verdriet
  • Zich terugtrekken
  • Vage klachten die na een bezoek aan de huisarts niet kunnen worden opgelost

Hulp voor uw kind die werkt

Werkwijze van deze coaching is het zelf leren aanpakken en oplossen van de problemen. Daarom is het belangrijk dat de hulpvraag van uw kind zelf ook wordt meegenomen. Want als hij/zij zelf geen hulpvraag heeft, is het niet of minder gemotiveerd om het probleem op te lossen. Deze achterhaalt u simpel door te vragen: “Wat wil je leren of anders doen?” Hiermee gaat hij/zij zelf aan de slag!

Hoe van de problemen af te komen?

Via oefeningen die de eigen unieke kracht, kwaliteiten en potentieel aanboren. Tekenen, bewegen, stevig staan, ademhaling als dat nodig is. Uw kind leert meer rust ervaren door zijn hoofd op te ruimen. Dit komt de concentratie ten goede (o.a. bij kinderen met ADHD). Ook leert hij/zij een andere beleving te ervaren bij situaties (o.a. angsten) uit het verleden of in de toekomst. Zo krijgt hij/zij de eigen kracht terug om weer stappen te kunnen zetten nu en in de toekomst.

In geval van leerproblemen bedenkt en installeert hij/zij zelf een handige manier om alle informatie denkbeeldig te onthouden. Ook informatie automatiseren om goed te kunnen lezen, schrijven en rekenen bij o.a. dyslexie en dyscalculie kan onderdeel van de coaching zijn.

De MatriXmethode wordt hierbij ook gebruikt. Klik en lees meer  https://www.kindercoachingbetuwe.nl/kindercoaching/matrixmethode/

Traject

Het kennismakingsgesprek is gratis en telefonisch. Daarna wordt het intakeformulier doorgestuurd om in te vullen. In gemiddeld 2 tot 3 sessies van 1 uur gaat uw kind zelf aan de slag met oefeningen zonder de oorzaak of inhoud van het probleem te hoeven vertellen. En enige tijd na de sessies met uw kind vindt evaluatie plaats.

Resultaat

Een vitaal kind met vertrouwen, structuur, rust en groei. Want iedereen is uniek en creëert en hanteert een eigen systeem. Ook uw kind!

Contact

Meer weten? Bel 06 - 15 22 80 22 of vul onderstaand contactformulier in.