De MatriXmethode

Werkmodel MatriXmethodeVia de MatriXmethode leren kinderen om zelf de oplossing voor hun probleem te vinden en in te zetten. Daardoor zijn slechts 1 of 2 gesprekken nodig om een probleem goed aan te pakken. Ook problemen die al jaren knagen. Een gesprek van een uur kan soms al genoeg zijn.

Structuur door MatriXmethode

Kinderen leren meer rust te ervaren door hun hoofd op te ruimen. Doordat ze hun eigen structuur maken binnen en buiten het hoofd. Ook leren ze een andere beleving te ervaren bij situaties uit het verleden en in de toekomst. Want ze werken met het kortetermijngeheugen, werkgeheugen en langetermijngeheugen.

Bij leerproblemen bedenken en installeren ze zelf een handige manier om alle informatie denkbeeldig te onthouden. Omdat dit echt helpt om beter te focussen en daardoor de schoolprestaties te verbeteren. Informatie automatiseren om goed te kunnen lezen, schrijven en rekenen bij o.a. dyslexie en dyscalculie.

Hoe kan dit?

De MatriXmethode gaat in op jouw strategie van jouw beleving van jouw probleem en niet op de inhoud ervan. Dit in tegenstelling tot veel andere methodes. Als je bewust wordt van je beleving kun je die ook zelf neutraliseren. Deze methode maakt helder wat er in je hoofd omgaat en welke strategie je onbewust gebruikt om ervaringen en informatie op te slaan.

Zodra je je bewust bent van deze strategie en deze neutraliseert en vervangt, verdwijnt het probleem uit je langetermijngeheugen. Hoezo? Doordat je het bewust in je werkgeheugen terughaalt. Je probleem verdwijnt voor altijd. En je voorkomt bovendien toekomstige problemen, want je ontkent niet de gebeurtenis. De triggers worden eruit gehaald en het fragment wordt ontladen om de gebeurtenis neutraal te kunnen maken. Het onbeladen fragment wordt weer als onbeladen feit teruggeplaatst in het langetermijngeheugen als neutraal of positief.

Voor meer informatie over de MatriXmethode kunt je kijken op de website van het MatriXmethode Instituut.

Lees meer over coaching

Download hier een artikel over mijn coaching methode in het tijdschrift ForYou Magazine.

Kennismaken?

Meer weten over de MatriXmethode? Bel mij op 06 - 15 22 80 22 of vul onderstaand contactformulier in.